Αρχική arrow Δράσεις arrow Παρεμβάσεις 2011-2014 arrow ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πρόταση ψηφίσματος κατά της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Πρόδρομου Ζαχαρόπουλου
Το σχέδιο ψηφίσματος τους Π. Ζαχαρόπουλου που ψηφίστηκε από το Δ.Σ. στις 17 Δεκεμβρίου είναι το παρακάτω

 

                         ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε ως Ελληνική κοινωνία μια πρωτοφανή έξαρση φιλοναζιστικών και ρατσιστικών φαινομένων με εκφραστή το κόμμα της Χρυσής Αυγής .
Θεωρούμε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν συνδέονται αποκλειστικά με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ,διότι χώρες χωρίς οικονομικά προβλήματα έχουν ισχυρά φιλοναζιστικά κόμματα ,ενώ χώρες με ανάλογα οικονομικά προβλήματα με τα δικά μας δεν έχουν φιλοναζιστικά κόμματα.
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια πολιτική και κομματική επιλογή όπως όλες οι άλλες. Η οικονομική κρίση, η φτώχια, η ανεργία, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προσχώρηση σε ναζιστικές, φασιστικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές. Θα ήταν σα να δικαιολογούσαμε αναδρομικά την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία και του ναζισμού στη Γερμανία του πολέμου.
Αυτό που παρατηρούμε στην χώρα μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από την απαξίωση θεσμών και δημοκρατικών λειτουργιών.
Η καθύβριση του Κοινοβουλίου ,η απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης με την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων, ο προπηλακισμός πολιτικών προσώπων ,το κάλεσμα για μη εφαρμογή των νόμων ,η αδυναμία ακόμη και της διεξαγωγής εκλογών στα Πανεπιστήμια και το κτίσιμο Πρυτάνεων και καθηγητών στα γραφεία τους από καθοδηγούμενες μειοψηφίες ,η αδυναμία αντιμετώπισης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας, συνθέτουν το πολιτικό υπόστρωμα για την ενδυνάμωση φαινομένων φιλοναζιστικής και ρατσιστικής αντίληψης .
Ακόμη και στην περίπτωση της Βαϊμάρης η άνθιση του ναζιστικού κινήματος δεν οφειλόταν στην οικονομική αλλά στην πολιτική κρίση, δεδομένου ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετώπιζαν τότε οικονομικά προβλήματα όμως δεν αντιμετώπιζαν πολιτική κρίση .
Ως Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύουμε ότι το κόμμα της Χ.Α μπορεί να ψηφίστηκε από μερίδα του Ελληνικού Λαού ,άλλωστε και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι ψηφίστηκαν από τους Λαούς τους ,όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς φοβικά σύνδρομα με βάση τις παράνομες πράξεις της και την αμφισβήτηση του συστήματος αξιών μας που εκφράζεται με τον εγκωμιασμό του Χίτλερ και της 7χρονης δικτατορίας ,την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος ,την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου ,τις ρατσιστικές επιθέσεις .
Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και θεωρούμε ότι η Ελληνική κοινωνία πρέπει να αφυπνιστεί όσο υπάρχει χρόνος.

 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ Απρ Απρ 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2020/05/30
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 05:15
Δύση: 19:35

Σελήνη:
Πρώτο Τέταρτο

Ισαακίου Δαλμάτων, Ευσεβίου και Χριστίνης των μαρτύρων, Ναταλίου και Βαρλαάμ οσίων

Σαν σήμερα...

1821 μ.Χ:  Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.

1826 μ.Χ:  Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.

1919 μ.Χ:  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.

Η Ώρα είναι ...

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 6 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2020 Planetsoft. All rights reserved.