ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

     Με την παρούσα διακήρυξη γνωστοποιούμε ότι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση Εταιρείας Πολιτισμού-Επιστημών και Κοινωνικής  Παρέμβασης με έδρα τη Νίκαια .
   Η Εταιρεία Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης έχει την φιλοδοξία να αποτελέσει το βήμα έκφρασης όλων των Νικαιωτών σε μια προσπάθεια προβολής της ιστορίας ,της παράδοσης, και της σύγχρονης πορείας της πόλης μας .
   Ζούμε σε μια ιστορική πόλη η οποία αποτελεί την διάδοχη κατάσταση των Ελληνικών πόλεων της Ιωνίας .Μια πόλη η οποία δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες –οι οποίοι μετά την Εθνική καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας ήλθαν σε διάφορες περιοχές της χώρας- συμβάλλοντας με την παρουσία τους, την ενεργητικότητά τους ,και τις γνώσεις τους στην δημιουργία της σύγχρονης ανεπτυγμένης Ελλάδας .
   Η συμβολή των προσφύγων της Μ. Ασίας στην δημιουργία της Νίκαιας δεν υπήρξε απλώς σημαντική αλλά ήταν το οξυγόνο που την δημιούργησε και εξακολουθεί να την συντηρεί .
  Η Νίκαια στην ιστορική της διαδρομή έχει συνδέσει το όνομά της  όχι μόνο με την μεταλαμπάδευση του Ιωνικού πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή μας ,αλλά και με αγώνες και θυσίες στην πρόσφατη ιστορία (Κατοχή-Αντίσταση) .
   Έχει συνδέσει το όνομά της με την συμβολή των κατοίκων της στην ανάπτυξη ,πρόοδο και ευημερία της περιοχής μας, καταλαμβάνοντας επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας πόλης της Β Πειραιά .
   Η πληθυσμιακή και κοινωνική διαστρωμάτωσή της , με καθοριστική  την παρουσία του προσφυγικού στοιχείου, αλλά και λόγοι παράδοσης και ιστορικής διαδρομής, συνέβαλαν  ώστε η Νίκαια να γίνει πόλη αναφοράς και ο καταλύτης για την πρόοδο και ανάπτυξη όλης της περιοχής .

   Στόχοι της Εταιρείας Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης είναι :
1. Να αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας 
2. Να συμβάλλει ώστε οι επερχόμενες γενιές να γίνουν κοινωνοί  της πλούσιας παράδοσης της .
3. Να εργαστεί στην κατεύθυνση της κατάθεσης προτάσεων για τα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Νίκαια ,με φερεγγυότητα τεκμηρίωση ,και σεβασμό στην ιστορία της πόλης .
4. Να συμβάλλει στην αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης , προκειμένου να εργαστεί για την ανάδειξη  και προβολή της σε όλα τα επίπεδα .
5. Να αναπτύξει την συνεργασία με τα υπάρχοντα πολιτιστικά σωματεία, για να καταστεί αποτελεσματικότερη η επίτευξη των κοινών σκοπών .
6. Να παρεμβαίνει σε κοινωνικά ,περιβαλλοντικά και πολιτικά ζητήματα της πόλης
7. Οι θέσεις της Εταιρείας θα προβάλλονται δια ενημερωτικού εντύπου με διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ» .

   Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι οι δραστηριότητες της θα είναι αποστασιοποιημένες από κομματικές παρεμβάσεις  .
   Η Εταιρεία Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης θα προσπαθήσει ώστε η σύγχρονη Νίκαια να γίνει η πόλη όπου η ιστορική παράδοση και ο αγώνας για ανάπτυξη και πρόοδο στη σημερινή πραγματικότητα ,θα αποτελέσουν τον συνδυασμό πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η πορεία της.
   Δεν φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε μόνοι σε αυτή την προοπτική, έχουμε όμως τη φιλοδοξία να αποτελέσουμε τον καταλύτη ενοποίησης όλων εκείνων των δυνάμεων ,που θέλουν να δουν τη Νίκαια να προβάλλει με υπερηφάνεια τις ιστορικές καταβολές της ,αλλά και να αγωνίζεται με αυτοπεποίθηση για μια θέση στο σύγχρονο γίγνεσθαι . 
   Καλούμε όλους όσους αποδέχονται τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύσαμε την Εταιρεία Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια ,προκειμένου αυτή η πρωτοβουλία να αποδώσει καρπούς προς όφελος της πόλης μας . 

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2019/09/21
Αθήνα , Ελλάδα

Ανατ.: 06:17
Δύση: 18:24

Σελήνη:
Τελευταίο Τέταρτο

Απόδοσις υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Κοδράτου αποστόλου, Ιωνά προφήτου

Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης

Σαν σήμερα...

480 π.Χ.:  Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.

1532 μ.Χ:  Ο Γενουάτης ναύαρχος Αντρέα Ντόρια απελευθερώνει την Κορώνη από τους Τούρκους.

1827 μ.Χ:  Ο ρωσικός στόλος υπό τον ναύαρχο Χάυδεν φθάνει στο Ναύπλιο.

Η Ώρα είναι ...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα...
Εκλογές 2014

Δημοσκοπήσεις

Πιστεύετε ότι η έξοδος από την κρίση θα αποδυναμώσει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ;

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 6 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Planetsoft
Copyright (C) 2019 Planetsoft. All rights reserved.